info@bedrijf-advies.nl
085 – 902 02 17

2015 positief voor ondernemers?

Het lijken enkel negatieve cijfers in januari; de koers van de Euro zakt, personeel V&D wordt om loonoffer gevraagd en het bedrijf kan de huur niet meer betalen. De Schoenenreus vraagt (wederom) uitstel van betaling aan en alleen al in week 3 van dit jaar sloten 36 winkels de deuren. Het lijkt vooral dat de retailsector rake klappen krijgt, maar ook in de bouw staat 25% van de ondernemingen op de rand van faillissement en dus ook voor de bouwsector wordt (nog meer) zwaar weer voorspeld.

Het valt niet te ontkennen dat het er sterk op lijkt dat de crisis nog even blijft aanhouden. Desondanks mag 2015 zeker niet in de eerste maand al worden afgeschreven; een lage stand van de Euro is immers altijd goed nieuws voor de export en er mag dus een groei in de export worden verwacht. Daarnaast komen er ook positieve geluiden uit de markt; de omzet van bouwmarkten groeit licht en ASML heeft in haar jaarcijfers een winst van maar liefst 1,2 miljard winst weten te boeken.

Het valt niet te ontkennen dat het er sterk op lijkt dat de crisis nog even blijft aanhouden.

Eén ding mag duidelijk zijn, met nog ruim elf maanden te gaan heeft 2015 de potentie grote veranderingen te brengen op (inter)nationaal niveau, maar vooral ook voor u en uw onderneming. Hierbij bent u vanzelfsprekend afhankelijk van veel externe factoren, maar door u juist nu op de interne bedrijfsvoering te richten kunt ú het verschil maken of u over 11 maanden het jaar afsluit met winst in plaats van verlies.

De adviseurs van Van Montfort & Van Dijck zijn dé adviseurs als het gaat over de interne bedrijfsvoering van een MKB onderneming. Met jarenlange ervaring bij o.a. transport-, metaal-, productie- en bouwbedrijven, hebben zij de kennis en tools om u te adviseren en begeleiden in de ontwikkeling van een praktisch en functionele interne bedrijfsvoering.