info@bedrijf-advies.nl
085 – 902 02 17

Grootste stijging consumentenbesteding in 4 jaar

Economisch herstel of niet, de consument lijkt langzaam het vertrouwen in de economie terug te vinden en durft de portemonnee weer te trekken. Er is met name een groei (6,6%) in uitgaven voor duurzame goederen, daar waar in tijden van economische crisis juist de hardste klappen zijn gevallen.

Economisch herstel of niet, de consument lijkt langzaam het vertrouwen in de economie terug te vinden en durft de portemonnee weer te trekken.

Voor u als ondernemer is een dergelijke groei van vertrouwen vanzelfsprekend goed nieuws, maar voor veel ondernemers betekent het “slechts” licht aan het einde van een nog lange tunnel. De kansen liggen (nog) niet voor het oprapen, maar juist nú is het moment daar om orde op zaken te stellen om zo van 2015 uw succes jaar te maken!

Neem contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend gesprek. Wij kijken samen met u naar mogelijkheden voor u en uw bedrijf in 2015 en verder!

Artikel: Consumenten besteden opnieuw meer
Consumenten hebben in augustus 1,5 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in augustus 2013. Dit is de grootste consumptiegroei in bijna vier jaar tijd. Vooral aan duurzame goederen gaven consumenten meer uit, meldt het CBS.

grootste-stijging-consumentenbesteding

Vooral meer uitgegeven aan duurzame goederen
Consumenten gaven in augustus 6,6 procent meer uit aan duurzame goederen, zoals kleding, woninginrichting en huishoudelijke apparaten, dan een jaar eerder. Vorige week meldde het CBS dat de omzet van non-foodwinkels in augustus is gegroeid. Vooral kledingwinkels deden goede zaken.

Aan voedings- en genotmiddelen besteedden de consumenten 0,9 procent meer. De bestedingen aan overige goederen, waaronder gas, waren 1,9 procent lager dan in augustus 2013.
Ten slotte gaven consumenten 0,9 procent meer uit aan diensten. Ruim de helft van de binnenlandse consumptieve bestedingen heeft betrekking op uitgaven aan diensten. Het gaat onder meer om het betalen van de huur, reizen met het openbaar vervoer, bezoek aan restaurant of kapper, en kosten voor telefoon en verzekeringen.