info@bedrijf-advies.nl
085 – 902 02 17

Fusie en samenwerkingsverbanden

Fusie en samenwerkingsverbanden

Uw onderneming is toe aan een samenwerking of (verregaande) fusie met één of meerdere andere ondernemingen. De noodzaak om te fuseren of te gaan samenwerken kan in allerlei redenen zijn opgesloten. U wilt bijvoorbeeld strategisch een sterkere vuist maken tegen de concurrentie, of uw huidige onderneming is te klein in verhouding tot de bedrijfskosten en u wilt door fusie of samenwerking de bedrijfskosten beter spreiden.

Bij een fusie of samenwerking met andere onderneming zijn een aantal belangrijke onderwerpen en mogelijke valkuilen welke u op voorhand moet overwegen. Ten eerste moet bijvoorbeeld de fusie of samenwerking in ieder geval passen binnen de strategie van uw onderneming. Zo voorkomt u strijd in de eerste stappen van de samenwerking; medewerkers en klanten/ afnemers zullen immers niet meebewegen wanneer een samenwerkingsverband om te beginnen indruist tegen de eigen bedrijfsfilosofie.

Ondanks een goede ‘klik’ in de bedrijfsprocessen is bij iedere vorm van samenwerking of fusie sprake van een verschil in de bedrijfscultuur. Het managen van de cultuurverschillen tussen de verschillende bedrijven is van cruciaal belang voor een succesvolle fusie of samenwerking. Wij zijn u graag behulpzaam bij het proces van zoeken naar een geschikte kandidaat tot aan het eventuele implementeren toe.

GRATIS oriëntatie gesprek?

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u interesse in een GRATIS oriëntatie gesprek? Laat ons je helpen! 

Contactgegevens van Montfort & van Dijck

Van Montfort & Van Dijck Bedrijf Advies Bureau. Kanaaldijk N.W. 21b, 5707 LA Helmond