info@bedrijf-advies.nl
085 – 902 02 17

Rendement verbeteringen

Rendement verbeteringen

Het rendement van uw onderneming kan uiteindelijk de slagroom op de taart zijn; zijn alle verwachtingen uitgekomen of heeft u nog beter gepresteerd, dan kunt u met een tevreden gevoel terugkijken op de financiële resultaten.

Zijn er toch tegenvallers geweest, heeft u liquiditeitsproblemen of weet u gewoon dat het beter kan dan wat er nu wordt gepresteerd, dan zijn er wellicht mogelijkheden het rendement verder te verbeteren. Om inzichtelijk te krijgen wat het probleem of de mogelijkheden zijn, starten wij in de meeste gevallen met een globale bedrijfsdoorlichting

Aan de hand van de bedrijfsdoorlichting kunnen de gevonden aandachts- of verbeterpunten worden aangepakt en de oplossing(en) worden geïntegreerd in de onderneming, om zo een beter rendement uit uw onderneming te behalen.

Er kan, afhankelijk van de van de bedrijfsdoorlichting, bijvoorbeeld gekeken worden naar:
– Welke bezuinigingen kunnen nog worden doorgevoerd?
– Beweegt de onderneming zich voldoende mee met de juiste producten op de juiste markten en geven deze producten dan ook voldoende rendement (product-marktcombinatie, PMC-beleid). Oftewel, moeten er PMC’s worden afgestoten of toegevoegd?
– Kan een eenvoudig periodiek management informatie systeem op worden gesteld om op deugdelijke wijze de onderneming te kunnen monitoren?
– Hoe kan meer structuur aan worden gebracht binnen de onderneming, om als ondernemer uiteindelijk meer tijd over te houden voor de toekomst en strategie van de onderneming?

Het doel van alle acties dient het behalen van een rendementsverbetering van de onderneming te zijn.

GRATIS oriëntatie gesprek?

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u interesse in een GRATIS oriëntatie gesprek? Laat ons je helpen! 

Contactgegevens van Montfort & van Dijck

Van Montfort & Van Dijck Bedrijf Advies Bureau. Kanaaldijk N.W. 21b, 5707 LA Helmond